fbpx

Rosé Festival Odense

Visionen bag Rosé Festival Odense

Da vi i sin tid talte om at afholde en rosévinsfestival, var det med publikum for øje. Vi vil gerne åbne folks øjne op for, at rosévin er en kvalitetsvin, der kan nydes af alle.

Igennem de seneste år har rosévinen fået et comeback i Danmark. Det skyldes primært, at producenterne er begyndt at tage rosévin seriøst, hvorfor der i dag bliver produceret nogle virkelig gode rosévine. De mousserende producenter er legeledes begyndt at dyrke rosévin, hvilket også har trukket niveauet op.

Rosévinsfestivalen er skabt med en lokal forankring og et blik for det nære. Derfor er mange af vores stande udelukkende fynske specialister, der brænder for rosévin og for kvalitet.

Festivalens lokale forankring skaber en hyggelig stemning og en nærværende atmosfære, hvor folk kan møde importører og forhandlere i øjenhøjde og samtidig lære noget nyt.

Rosévinen kort fortalt

Rosévin er ligesom rød- og hvidvin en genre af vin og kan laves af flere forskellige druer og på flere forskellige måder. Ofte laves rosévin dog af blå rødvinsdruer. Den lyserøde farve kommer fra druernes skal, som afgiver deres farve, når de ligger sammen med druesaften. Når man fremstiller rosévin fjernes druernes skal fra druesaften langt tidligere end man fx ville gøre det ved en rødvinsproduktion og derved bliver farven lyserød.

Rosévin har en stor fordel i forhold til andre vintyper og det er, at den er let at servere. Den er ikke helt så frisk som en hvidvin, men heller ikke så tung som en rødvin, hvilket gør at rosévin kan drikkes til alt – både kød og fisk, men den passer også glimrende som en aperitif eller til dessert. Du kan sågar gøre rosévinen til en del af dit barskab og bruge den i cocktails.

Med billetten får du også et Riedel Rosévinsglas

Når du køber billet til Rosé Festival Odense får du også et Riedel rosévinglas med i prisen!

Der er flere elementer der gør sig gældende i søgen efter den bedste vinsmagningsoplevelse. Ét af de vigtigste elementer, der ofte bliver negligeret, er selve glasset.

På Rosé Festival Odense går vi op i detaljerne, og at vores gæster får den absolut bedst mulige (smags)oplevelse. Derfor bliver vinen serveret i et specialdesignet rosévinglas fra Riedel kaldet "Vinum Extreme Rose". Glassets design blev til for at efterkomme de seneste års store efterspørgsel på rosévin og er fundamentalt anderledes end andre vinglas. Det kommer blandt andet til udtryk i glassets runding og en indsnævring i toppen, som skaber en stor fordampningsflade, der intensiverer vinens aroma.

Når du køber en billet til Rosé Festival Odense får du et Vinum Extreme Rose-glas med i prisen, således at dine smagninger har de absolut bedste vilkår. Glasset har en værdi af 195kr!
Skål, og god festival

Hvem er vi?

Som idemagere og arrangører bag festivalen står 2 byrødder med hjerter, der banker for Odense city og byens fortsatte udvikling. Morten Skytte, indehaver af Odense Aafart og Jakob Søfelde-Hansen, butikschef i Humac Odense.

Selvom ingen af de to arrangører arbejder med vin til daglig udgør de alligevel et stærkt team med masser af relevant erfaring. Morten skytte er vinenthusiast med en stor passion og vinden indenfor vin, og Jakob Søfelde-Hansen er arrangøren bag Portvinsfestivalen i Odense. Der er altså lagt op til en gennemført kvalitetsfestival.

Historien om rosévinen

Rosévin er en ældgammel vin og faktisk mener visse arkæologer, at rosévinen faktisk er verdens ældste vin! Det er baseret på studier af fortidens måder at producere vin på, der viser at den primitive måde hvorpå man uddrev safterne fra druerne gjorde, at vinen ikke kunne få en helt klar farve som rød- og hvidvin, men i stedet altså fik en lyserød farve, og der dermed var tale om rosévin.

Og efter at have været ude af billedet siden start 90’erne er rosévinen nu igen ved at blive populær og faktisk bliver der i Frankrig solgt mere rosévin end hvidvin.